Häng med på Workshop
1_maj_Skifta_Event_IG_1.jpg

Skifta i flöde - Workshop med Josefin & Annika

När våren lyfter fram grönskan i naturen och visar på ännu en förändring, då vill vi skapa en dag där just förändring och nyanser är i fokus.

Att hitta sin stig igenom förändring och upptäcka fler nyanser av sig själv och att välkomna dem.

Att med naturens närvaro, se flödet och våga följa det.

 

Vi kommer med en djupare meditation tydligöra vår längtan och riktning för att sedan med fri rörelse, olika övningar och skrift upptäcka vår relation till just förändring och känslorna kopplade till det.

Vi hanterar alla förändring olika och att upptäcka dessa mönster hjälper oss att omfamna alla delarna av oss själva och växa som människor.

Att få möjlighet att uppleva känslan av ett skifte kan göra steget lättare.

 

Oavsett var du befinner dig i livet, hur du mår och vad du bär med dig så är förändring det enda konstanta. Vi vill ge dig utrymme, möjlighet, verktyg och mod att utforska.

Vi formar dagen utifrån gruppen och låter intuitionen leda. Vi delar i cirkelns trygga plats och får möjlighet att sätta ord på det vi har med oss.

Dagen spenderas i Chakraträdgården i Kungsäter utanför Varberg. Här är närvaron hög och platsen är jordande och hållen. En plats att expandera och transformera på.

 

 

Annika Larsson

Annika är grundaren av Chakraträdgården, detta är hennes livsprojekt och förverkligad dröm. och här bor och lever hon med sin familj. Hennes liv har genomsyrats av sökandet efter svar på de stora frågorna "Vem är jag?" "Varför är jag här och vad är meningen med allt?" Annika har alltid känt en stark kontakt till jorden och alla dess väsen och att hitta hem har handlat om att bejaka och omfamna ALLA delar av sig själv, mörkt som ljust och att inse att man kan välja hur man ska agera istället för att reagera på de känslor som kommer. Att med kärlek och omtanke till mig själv acceptera att vi alla gör så gott vi kan utifrån det vi har och är medvetna om.

Annika är skolad trädgårdsmästare och det banade vägen för en än djupare kontakt med jorden. Hon är även klangskålsmassör och utbildad inom systemiska familjekonstellationer samt håller meditationscirklar och workshops. Hon väljer att se världen ur ett holistiskt shamanskt synsätt där helhet och enhet råder.

 

 

 

Josefin Andersson 

 

Josefin är konstnär, yogalärare och kreatör och bor för tillfället i Göteborg. Hon har genom stillheten, fri rörelse och naturen hittat till sitt eget konstuttryck och tycker kroppen är ett fantastiskt verktyg för att hitta in till mer av dig själv. Hon målar, håller konstutställningar och skriver och har förälskat sig i kombinationen av meditation, yoga och skapande. På terminsbasis undervisar hon kursen "Hej mer kreativitet! Hej då prestation." och driver också Rehabprogram för utmattade. Vi hittar henne också ibland som gästlärare på Bildskolan på Nordiska Folkhögskolan, eller hos olika yogastudios för workshops eller specialklasser inom kreativitet. Allra helst hittar Josefin inspiration i naturen. Hon menar att det händer något extra på insidan nära hon får möta skogens magi.

 

"Att om och om igen återupptäcka sig själv i stillheten, den fria rörelsen och att leva med förändringen är ett spännande och livslångt lärande. Vi förstår det ofta först när vi vågar ta steget och prova ett holistiskt synsätt. För mig är det också där, i helheten, vi kan vara nära oss själva och det är då skiftet tar plats både i det lilla och det stora. "