top of page

Hälsoboksluta dig!

Ge dig själv en (h) ärlig treat för att runda av 2023

Herre jösses! Det är lätt att bara låta dagarna rulla på och missa att faktisk ta hand om

den del som är så oerhört viktig men lätt att glömma bort i all utveckling. Vi på Älska Vara Nu kallar det för "Hälsoboksluta dig!". Ta fram din favoritpenna och något vackert att skriva på - därefter är det bara att så gott du kan flöda fritt i frågorna. Och du, gör gärna frågorna i den ordningen de kommer. Lycka till och kom ihåg att ha kul!

Image by Joshua Oyebanji

Hur mådde jag UNDER 2023?

#1

TIPS: Här kan du tänka dig månad för månad, som början, mitten slut eller under respektive årstid, en tidslinje, formkurva. Gör på det sättet som känns enklast för dig - bara fantastin sätter stopp!
noah-buscher-8A7fD6Y5VF8-unsplash.jpg

Hur har mina relationer sett ut?

#2

TIPS: Börja gärna med din relation till dig själv. Fyll därefter på med andra relationer. Kanske har några kommit, några gått och några förändrats. Utforska - kanske genom en tankekarta.
Image by Brooke Cagle

Vad har funkat och funkar mindre bra för mig under 2023?

#3

TIPS: Samla ihop vad som funkat, har känts skönt, lätt eller kul under året. Kom ihåg att alla delar får plats: görande, varande, praktiskt, abstrakt fysiskt, mentalt, emotionells, själsligt, energimässigt. Begränsa dig inte här utan frigör tanken och lek!
Skriv även ner det som funkar mindre bra, men grotta inte ner i detaljer, utan tänk mer som en enkelt kartläggning över det som funkat mindre bra, så du kan använda det som en karta och navigera därifrån under kommande år.
Image by Brooke Cagle

Vad gjorde jag annorlunda?

#4

TIPS: När vi gör annorlunda blir det annorlunda. Stäm av vad som skiftat i dig under året och vad du gjort på ett nytt sätt som fått en annan effekt på ditt liv. 
dollar-gill-0V7_N62zZcU-unsplash.jpg

Hur skulle jag summera 2023?

#5

TIPS: Var så tydlig som möjligt samtidigt som du är ärlig som snäll med dig själv. Att utvecklas är en process och den ska inte forceras, men utmanas för att du ska växa och bli ditt bästa jag.

Hurra för dig och din resa under 2023!

bottom of page