top of page
Konst - färg, form och livet
22E8897E-1ECC-4CBD-9D4B-967FC6EE627D_edi
Om Konstnär JOSEFIN ANDERSSON

På landet, en mil utanför Varberg hittar du konstnären Josefin Andersson. Med ett konstintresse sedan barnsben, och med kreativitet som sprutade ur öronen är konsten idag en del av det egna bolaget Älska Vara Nu. Hon skapar främst i tekniken acrylic in på tjocka akvarellpapper och ibland också i akryl på Canvas, och signaturmålningrana hittar du i allt från små verk på 13x18, till stora på 100x120.

Oasvett teknik grundas Josefins måleri i relationen till kroppen, naturen och energier - de som ibland känns men kanske inte riktigt syns med blotta ögat. För henne är det viktigt att det känns, och att mötet med konsten sker i ögonblicket. Precis det vill hon också bjuda in sig som betraktare att anamma. Satt våga dras till det som nyfikenheten leder dig till. Och sen lita på den känslan.

Även om kreativiteten funnits som en röd tråd genom Josefins liv så sattes skapandet på paus under en längre period. Stress och press tog till slut över och skiftet kom 2017 när hon valde att säga upp sig från sin dåvarande anställning som produktionsledare på reklambyrå och helhjärtat gå all in i måleri och yoga. 

Josefin har bland annat ställt ut på The Galley på Gothia Towers, Göteborg, Hammarö Art Gallery, Karlstad, Strandverket Konsthall , Marstrand och på flera gallerier och platser runt om i Sverige. Sedan 2021 driver hon sommargalleriet Galleri Loftet på Tjolöholm Slott 30 minuter söder om Göteborg.

  • Instagram

@josefin.andersson.art

bottom of page